Ovo bi mogao biti najviši čovjek na svijetu. Jedini problem? Nisu ga mogli izmjeriti

Sulemana Abdul Samed iz Gane najviši je čovjek u Africi. 30-godišnji Sulemana prema posljednjem pregledu ima 2.89 metara, zbog čega bi trebao preuzeti titulu dosad najvišem čovjeku na svijetu Sultanu Kösenu, koji ima 2.51 metar.

Jedini problem leži u tome što liječnici nisu imali ispravne alate za mjerenje pa još nije osvojio tu titulu, piše BBC.

Viši od mjerne šipke

Prije nekoliko godina dijagnosticiran mu je gigantizam, zbog čega mora ići na redovne kontrole. Na posljednjem pregledu bio je viši od mjerne šipke pa je začuđena medicinska sestra pozvala kolegicu. Ubrzo se skupio liječnički tim koji je pokušao riješiti zagonetku određivanja njegove visine, a Sulemana je bio zbunjen spektaklom koji je izazvao.

Netko je predložio da pronađu motku i koriste je kao produžetak iznad štapa kako bi izmjerili njegovu visinu – i tako su došli do procjene.

Ne prestaje rasti

Inače, Sulemana boluje od akromegalije, poremećaja uzrokovanog viškom hormona rasta, zbog čega ne prestaje rasti. Vrlo je popularan u svom selu i ljudi mu često prilaze kako bi se slikali s njim. Zbog zdravstvenih problema odustao je od svog sna da postane vozač, a sada mu je prioritet prikupljanje novca za liječenje i zdravstveno osiguranje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img