Ovako je Izetbegović govorio o respiratorima: Pogrešno se kupilo, greška je što se poletjelo za 100 komada

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić pravomoćno je osuđen na četiri godine zatvorske kazne zbog sporne nabake kineskih respiratora u vrijednosti 10,5 milijuna KM.

Gostujući u jednoj TV emisiji nakon pravomoćne presude Fadil Novalić je pokušao reći da je riječ o dobrim respiratorima, koji se koriste širom svijeta.

Ipak, istog mišljenja nije bio njegov šef stranke Bakir Izetbegović nakon izbijanja afere. Izetbegović je nakon izbijanja afere u svibnju 2020. godine kritizirao činjenicu što se nije pitala struka o nabavci respiratora.

– Napravili su jedan strašan previd. Nije se pitala struka. I otkud Fadil Novalić da zna da se nije pitala struka. Ni mi nismo pitali Novalića je li pitao struku. Tek kad se dogodila greška, vidjeli smo što se dogodilo. I sad je pritisak na jednog čovjeka i na njegov kabinet – kazao je tada Izetbegović.

Navodi da se dalo 10,5 milijuna KM za nešto što nije za intenzivnu njegu.

– Pogrešno se kupilo i nitko nije toga bio svjestan. Mi nismo znali da nisu pitali, mislili su da je to dobro i to je greška Novalića, ali i naša i svih ministara, što su poletjeli za 100 respiratora. Događaju se greške, i mislim da će se sad ustanoviti još grešaka – rekao je Izetbegović tada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img