Ovaj je zastupnik već osigurao mjesto u Hrvatskom saboru

Nakon što je u noći s petka na subotu istekao rok za predaju kandidatura Državnom izbornom povjerenstvu Hrvatske, jedan je izborni kandidat čašom pjenušca komotno mogao nazdraviti novom saborskom mandatu, piše Jutarnji list.

Naime, kandidat Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Robert Jankovics osigurao je mjesto u Saboru pošto se Državnom izbornom povjerenstvu nije prijavio nitko tko bi mu na listi u dvanaestoj (manjinskoj) izbornoj jedinici konkurirao za popunjavanje jednog mjesta u parlamentu rezerviranog za pripadnike mađarske nacionalne manjine.

I tako je Jankovics i prije održavanja parlamentarnih izbora postao siguran putnik u Sabor, gdje je prvi izabran na izborima 2016. godine.

U fokusu šire javnosti Jankovics se našao nakon optužbi njegovih tadašnjih političkih konkurenata da je mjesto u Saboru navodno kupljeno novcima.

Riječ je o slučaju iz 2016. godine kada su uoči izbora čelnici tadašnjeg Saveza mađarskih udruženja (SMU), Šandor Juhas i Deneš Šoja, javno upozoravali na navodne manipulacije s biračima, i koji su – nakon što je na izborima Jankovics porazio Juhasa za 311 glasova – podnijeli krivičnu prijavu smatrajući da je Jankovics “kupio izbore”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img