Ovaj Beckahmov potez nazivaju poslom stoljeća

Efekt Lionela Messija podigao je vrijednost Inter Miamija na više od milijardu dolara. Inter Miami prije Messijevog dolaska u lipnju prošle godine imao je tek 900 tisuća pratitelja na Instagramu, a danas ima više od 16 milijuna.

Najzaslužniji za Messijev dolazak u MLS je David Beckham, bivši engleski nogometaš i sadašnji vlasnik Inter Miamija. Beckham je u MLS stigao kao igrač 2007. godine, potpisao je za LA Galaxy i pristao je na 70 posto niža primanja od onih koja je imao u Real Madridu, piše Index.

Razlog zašto je pristao na manju plaću je klauzula koju je dogovorio u ugovoru. Prema toj klauzuli mogao je kupiti novu MLS franšizu za 25 milijuna dolara. Prvi uvjet je bio da to bude momčad oformljena poslije širenja lige, a drugi da ta momčad ne bude na području New Yorka.

Inter Miami kupio je 2014. godine, no trebalo mu je neko vrijeme dok ga upogoni. Klub je službeno predstavljen 2018. godine, a prvu utakmicu odigrao je dvije godine kasnije. Danas je treći najvrjedniji MLS klub iza LAFC (1.15 milijardi) i Atlanta Uniteda (1.05 milijardi), a vjeruje se da će do kraja godine postati i najvrjedniji. Uz Messija u Miami su stigli i Luis Suarez, Sergio Busquets, Jordi Alba…/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img