MOSTAR

Otvorenje izložbe Ivice Kraljevića u Galeriji “Rondo”

Otvorenje izložbe “Konfuzija” Ivice Kraljevića, održat će se u utorak,14. lipnja 2022. godine u Galeriji Rondo u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 19 sati, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Iako je riječ o radikalnom individualizmu u smislu imaginacije, Kraljević nudi promatraču prostor za postojanje, prosudbu, komunikaciju i izbor, njegujući mehanizam svakodnevnog procesa zatvaranja plohe i propitivanja iluzije.

Trebamo li nalaziti smisao konfuzije, ili samo trebamo promatrati ljepotu filozofske vrijednosti njezinog postojanja? Nema pouzdanih instrukcija za svakog pojedinca kako koristiti unutarnje mehanizme slike, kao ni (potpune) slobode, samo iskustvo za sebe i spoznaja da nismo sami.

I ako svaki dan gledamo kroz isti prozor, svijet oko nas se mijenja i svaki novi dan pred nas postavlja neke nova slike i ništa ne prestaje ako mi i prestanemo”, dio iz kritičkog osvrta Ane Clerc.

Ivica Kraljević je rođen 1967. godine u Mostaru. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu godine 2001. u klasi prof Ante Kajinića.

Sudjelovao u radu brojnih likovnih kolonija i humanitarnih akcija. Izlagao na više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Ovo mu je treća samostalna izložba. Zaposlen kao profesor slikarstva u Srednjoj školi likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić u Mostaru./HMS/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije