ŽEPČE

Otvorena tvrtka Marić projekti

Jučer je svečano je otvorena kompanija Marić projekti. Vizija poduzetnika Marinka Marića iz Žepča koja je započela 2018. godine, danas je uspješno realizirana.

Nakon kupovine zemljišta, ishodovanja potrebne dokumentacije, te izgradnje samog objekta, danas su u poslovnoj zoni Goliješnica svečanom otvorenju nazočili općinski načelnik Mato Zovko,direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko, poslovni partneri, radnici kompanije, te brojni žepački poduzetnici i drugi gosti iz društveno-političkog života Općine Žepče.

U okviru otvorenja, svečanim presjecanjem vrpce u rad je pušten izložbeno-prodajni salon Ceramix. Vrpcu su presjekli vlasnik kompanije Marinko Marić, supruga Ružica Marić i općinski načelnik Mato Zovko. Pored salona keramike, poduzeće se bavi proizvodnjom  pvc i aluminjske stolarije, a  trenutno upošljava  10 radnika.

Prisutne goste je prvi pozdravio vlasnik kompanije koji se zahvalio lokalnoj zajednici na velikoj potpori, zahvaljujući kojoj je sam projekt i realiziran.

Općinski načelnik se također obratio prisutnima, te izrazio svoje zadovoljstvo, što je na području općine Žepče otvorena  još jedna kompanija koja, kako je naveo ‘nosi mnogo pozitivnih stvari, smanjuje nezaposlenost, ostavlja ljude na području Žepča i doprinosi sveukupnom razvoju Općine Žepče“. Čestitao je vlasniku i njegovoj obitelji na hrabrosti da dođe u Žepče i i izgrade tvornicu za proizvodnju stolarije i izložbeni salon, te na taj način sve nas Žepčake razveseli. Naveo je kako vjeruje da je Općinska uprava, zajedno sa Razvojnom agencijom bila na usluzi i da su pomogli koliko je to bilo moguće, te kroz projekt ‘Rast zajedno s dijasporom’ uspješno do kraja doveli projekt otvorenja ove tvornice.  Općinski načelnik se zahvalio za svako radno mjesto koje je osigurano i koje je pomoglo da Žepčaci ostanu ovdje raditi, graditi i živjeti. Također je obitelji Marić zaželio što više uspjeha u budućem poslovanju, da se uspješno nose sa konkurencijom, uz puno zdravlja i sreće u  privatnom životu.

Nakon obraćanja, Općinskom načelniku i direktorici Razvojne agencije Žepče Branki Janko su uručene zahvalnice. Direktorica RAŽ-a je također izrazila veselje što je kompanija za kratko vrijeme zaposlila 10 ljudi, te navela da vjeruje kako će tendencija biti povećanje radnih mjesta. Navela je kako je RAŽ dala svoj doprinos, ali da će i ubuduće nastaviti suradnju s kompanijom za sve što bude potrebno.

Posebna zahvala je uručena i direktoru firme Vokel Josipu Knezoviću, radi pružene edukacije i suradnje. Knezović je naveo kako je kroz zadnja dva mjeseca u ovoj tvrtci stvoreno malo remek-djelo, u koje je uloženo mnogo strpljenja i ljubavi, gdje će dolaziti svi kupci iz Bosne i Hercegovine.

Nakon službenog dijela i presjecanja vrpce, gosti su se pridružili obilasku salona, nakon čega je upriličeno i druženje za oko stotinu uzvanika./HMS/

Najnovije