OTKRIVENI DETALJI Planirao ubiti 12 i raniti 23 osobe u školi u Trebinju, na TikToku objavio detaljan plan i današnji datum

Sedamnaestogodišnji Maloljetnik iz Bileće uhićen je zbog planiranja terorističkog napada na srednju školu u Trebinju. On je u videu na društvenoj mreži TikTok najavio teroristički napad na školu. Policija je prilikom uhićenja i pretresa pronašla materijal koji dokazuje da je imao plan.

Brzom reakcijom policije spriječen je napad na jednu od škola u Trebinju. Policija je izuzela dokaze, a postojala je šema koju je objavio na TikToku. Neslužbeno, objavio je detaljan nacrt i satnicu napada. Planirao je ubiti 12, a rani 23 ljudi.

Iz policije su naveli da nije bilo realne opasnosti, ali su upozorili roditelje da vode računa o pristupu maloljetne djece društvenim mrežama.

Policiju je, kako saznaje N1 alarmirao državljanin BiH iz Nizozemske koji je vidio plan napada na TikToku. Pored skice s detaljima napada, stajao je današnji datum.

Veći broj zabrinjenih roditelja nije poslalo svoju djecu u školu u prvu smjenu, dok se druga smjena odvijala nesmetano.

“Direktorica nam je rekla da su učenici najsigurniji u školama i da roditelji bez brige mogu poslati djecu u škole. Iz prepiski sa školama smo saznali da oni nisu dobili nikakvu službenu informaciju”, rekal je Jela Džomba za N1./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img