POTVRĐENO IZ POLICIJE

Otkriven piroman osumnjičen za požar na području Trebinja

Policija je otkrila da je osoba iz Trebinja čiji su inicijali D.S. izazvala požar u naselju Banjevci koji se proširio na susjedno brdo, priopćeno je iz trebinjske Policijske uprave.

U priopćenju je navedeno da je Policijskoj postaji u Trebinju, u utorak, 28. srpnja, oko 13.00 sati prijavljeno da je izbio požar u naselju Banjevci u tom gradu i da je policija odmah izašla na lice mjesta.

‘Poduzimanjem niza mjera i radnji utvrđeno je da je vatra zapaljena namjerno. Nakon tih saznanja, Okružno tužiteljstvo u Trebinju je događaj kvalificiralo kao kazno djelo izazivanje opće opasnosti’, navodi se u priopćenju.

Iz Policijske uprave su dodali da su, u suradnji sa postupajućim tužiteljem, policijski službenici nastavili da realiziraju mjere i radnje iz svoje nadležnosti čijim sprovođenjem je otkrivena osoba koje je izazvala požar.

Policijska uprava Trebinje apelira se da građani istočne Hercegovine ne pale otpad, ne čiste poljoprivredne parcele bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke ekipe i poduzimanja svih preventivnih mjera kako se vatra ne bi nekontrolirano širila i ugrozila ljudske živote i materijalna dobra./Fokus/HMS/

Najnovije

EUROSTAT

Europska industrijska proizvodnja oporavlja se od koronamjera

Europska industrijska proizvodnja ponovo je snažno porasla u lipnju, koji je označio početak oporavka i u Hrvatskoj zahvaljujući ublažavanju mjera suzbijanja pandemije koronavirusa, pokazalo...