SARAJEVO

Osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog lažne vozačke dozvole

Nakon sklapanja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Bojana Božića zbog kaznenih djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem i krivotvorenje isprave.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedanaest mjeseci.

Optuženi Božić prvobitno je došao iz Republike Slovenije kako bi zbog dobijanja vozačke dozvole promijenio mjesto prebivališta u Općini Novo Sarajevo, koje je do tada imao u Općini Maglaj. Liječničko uvjerenje koje je izvadio predao je posredniku kojeg je zauzvrat zaposlio u Sloveniji.

Prema navodima iz optužnice, osumnjičena referentica za izdavanje vozačkih dozvola u Sektoru za administraciju Novo Sarajevo obradila je nepotpisan zahtjev za izdavanje vozačke dozvole Božiću bez dokaza o položenom vozačkom ispitu.

Na taj način mu je pribavila vozačku dozvolu na koju nije imao pravo i koja je sadržavala neistinite podatke o položenom vozačkom ispitu, priopćeno je iz Tužiteljstva ŽS./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SARAJEVO

Od posljedica koronavirusa preminuo liječnik

U Sarajevu je danas zabilježena nova žrtva koronavirusa, riječ je kako je za Avaz.ba potvrđeno s KCUS-a o liječniku.Ovu informaciju je potvrdila za "Avaz"...