OSA DEMANTIRA DA JE MEHMEDAGIĆ SNIMAO RAZGOVOR

Poslušajte snimak razgovora direktora OSA-e Osmana Mehmedagića s glavnom tužteljicom Gordanom Tadić i njenom zamjenicom

Na adresu portala Avaz.ba je stigao mail u kojem su priložene audiosnimke razgovora Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e BiH, s Gordanom Tadić, glavnom državnom tužiteljicom, i njenom zamjenicom Ozrenkom Nešković. U mailu se navodi da iza njega stoje pošteni i potlačeni zaposlenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA BiH). Posušajte prvi dio snimke:

U mailu se navodi, između ostalog, da generalni direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica, zlorabeći resurse službe, već duže vrijeme nezakonito prati i prisluškuje glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

Navodi se da je preko svojih odanih kadrova u službi nezakonito ozvučio ured glavne tužiteljice. Kao dokaz tome, medijima su poslali snimke na kojima se čuje razgovor Mehmedagića, glavne tužiteljice Tadić i njene zamjenice Ozrenke Nešković. Mehmedagić je, prema tvrdnjama autora pisma iz OSA-e, tražio da mu se ova snimka dostavi, a potom odmah uništi jer se i on pojavljuje na istoj.

Prema snimci, koja je očigledno ranije nastala, jer se govori o Mehmedagićevoj prvoj problematičnoj diplomi, a ne onoj krivotvorenoj na Američkom sveučilištu, zbog koje je bio određen pritvor vlasniku tog sveučilišta Denisu Prciću i gdje su već pronađene potrgane stanice i nalijepljene nove kako bi pokušali pokazati kako je Mehmedagić diplomirao na Američkom sveučilištu.

– Kriminalci, kada se nađu u pritvoru, jedva čekaju doći do Suda, jer tu onda sve lako riješe – kaže, između ostalog, Mehmedagić u snimljenom razgovoru.

OSA demantira da je Mehmedagić snimao razgovor

Obavještajno sigurnosna agencija BiH (OSA) demantirala je da je njezin direktor snimao razgovor s glavnom tužiteljicom Tužiteljstva BiH Gordanom Tadić.

-Kao i mnogo puta do sada kada je u pitanju Obavještajno-sigurnosna agencija radi se o neosnovanom napadu na OSA/OBA BiH i njenog generalnog direktora Osmana Mehmedagića. Pozivamo sve relevantne institucije u ovom slučaju da izvrše provjeru ko je snimao službeni sastanak u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine i razgovor između osoba koje imaju pristup tajnim podacima, stoji u priopćenju OSA-e.

Vještačenjem snimka vrlo jednostavno se, dodaje se u priopćenju, može utvrditi tko je osoba koja je nezakonito snimala sastanak koji je održan u službenim prostorijama Tužiteljstva BiH.

-OSA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić nikada nisu zlorabili resurse Agencije za bilo koju osobnu svrhu što će se dokazati i u ovom slučaju pokušaja diskreditacije jedne od najvažnijih državnih institucija. Još jednom pozivamo sve relevantne institucije, kako domaće tako i međunarodne, isključujući Tužiteljstvo BiH, da provjere i ustanove tko je neovlašteno snimao sastanak u Tužiteljstvu BiH čiji je domaćin bila glavna tužiteljica Gordana Tadić.Još jednom ističemo, OSA i njen generalni direktor nisu sudjelovali u ovom očiglednom nezakonitom djelu, stoji u priopćenju OSA-e./HMS/

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ISPUNIO OBEĆANJE

Dodik doveo harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u svoj kabinet u zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu doveo harmonikaša, kako je ranije i najavio. U...