PRODUBLJUJU PARTNERSTVO

Osijek i Mostar postaju gradovi prijatelji

Nakon kontakata osječkoga gradonačelnika Ivana Radića i mostarskog gradonačelnika Marija Kordića, grad Mostar poslao je gradu Osijeku pismo namjere o pokretanju formalizacije prijateljskih odnosa između dva grada, izvijestila je u petak osječka Gradska uprava.

Utvrđeno je da postoji obostrani interes za razvijanje kulturnih, gospodarskih i drugih prijateljskih odnosa, a mostarsko Gradsko vijeće u četvrtak je na sjednici jednoglasno prihvatilo prijedlog o potpisivanju sporazuma o prijateljstvu i suradnji s Osijekom, priopćio je Ured osječkog gradonačelnika Radića.

Navodi se kako će prijedlog sporazuma pred osječke vijećnike doći 24. svibnja, a prihvati li se, sporazum će biti potpisan u Mostaru 26. svibnja, s ciljem unapređenja prijateljskih odnosa, posebno na područjima gospodarstva, kulture, turizma, obrazovanja i sporta.

Prema prijedlogu sporazuma, Mostar i Osijek trebali bi sudjelovati u promicanju prijateljskih odnosa i suradnje između država i naroda Hrvatske i Bosne Hercegovine te unapređenju slobode i prava hrvatskog naroda u BiH.

Prvu aktivnost u okviru toga sporazuma osječki gradonačelnik Radić imat će na sam dan njegova potpisivanja, kada će sudjelovati na Međunarodnoj stručnoj konferenciji iz područja turizma i zaštite okoliša “Mostar – neotkriveni turistički potencijali”, ističu u osječkoj Gradskoj upravi./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije