Hrvatski Medijski Servis

OSA će izvršiti protuprislušni pregled zgrade Parlamenta BiH

Na Kolegiju Tajništva Parlamenta BiH koji je održan zbog skandala s ulaskom zaposlenika nepoznatih privatnih tvrtki koji su poskidali plazma ekrane iz dvorane Parlamenta i boravili u server sobi bez ikakvog odobrenja za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora, donesena su dva zaključka.

Tajnik Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kenan Vehabović kazao je da će Kolegij podnijeti informaciju Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) o onome što se događalo tijekom kolektivnog godišnjeg odmora.

„Tražit ćemo od SIPA-e da u skladu sa svojim ovlastima utvrdi ima li tu kaznenog djela“.

Također, drugi zaključak je da se od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela zatraži kontradiverzicijski pregled svih prostorija gdje su boravili zaposlenici tvrtki koje nemaju ugovorni odnos s Parlamentom.

„Od OSA-e ćemo zatražiti da uradi protuprislušni pregled posebno u server sobi gdje su prenesi svi podaci“, kazao je Vehabović./HMS/

About the Author
  1. JakovReply

    A sta ako je OSA postavila prislusne uredjaje,ne moze same sebe kontrolisati.

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte