VOJSKA SRBIJE

Oružane snage BiH su na obuci u Požarevcu

U Požarevcu se realizira obuka pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za rukovanje protuoklopnim lansirnim kompletom 9K111 “fagot”, objavila je Vojska Srbije.

Težište višetjedne obuke je na pripremama za realizaciju gađanja, u okviru kojih će svaki polaznik na trenažeru izvršiti oko 2.500 lansiranja rakete u raznim uvjetima.

Ovo je drugi put da se pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obučavaju za upotrebu protuoklopnog lansirnog kompleta 9K111 „fagot“ u Centru za obuku kopnene vojske, javlja Beta.

Realizacija ovakvih i sličnih usavršavanja za pripadnike stranih oružanih snaga pokazatelj je povjerenja koje sustav obuke u Vojsci Srbije uživa u regiji i svijetu, navela je Vojska Srbije na svojoj stranici.

Dodaje se da to doprinosi jačanju bilateralnih odnosa s partnerskim državama.

Otkazana vježba na Manjači

Podsjećamo, prošlog tjedna dostra kontroverzi izazvala je odluka da se otkaže vježba između OS BiH i Vojske Srbije na Manjači. Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić u emisiji televizije N1 Pressing kao razlog odgađanja je istaknuo situaciju s koronavirusom.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je zbog ovog poteza Podžića zatražio smjenu ministra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SEJDO O HARMONIKAŠU

Bilo je mnogo opasnijih likova od Dodika, zna se kako su završili

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine danas je održana sjednica kojom je predsjedavao predsjedatelj i drugi bošnjački član Željko Komšić, a na kojoj su sudjelovali...