OREŠKOVIĆ: Uhićeni u Beogradu nije hrvatski špijun, to je srpska provokacija

Premijer Hrvatske Tihomir Orešković u razgovoru komentirao je informacije iz Srbije da je u Beogradu uhićen hrvatski agent. Orešković je rekao kako je razgovarao s ravnateljem Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markićem koji mu je rekao kako uhićena osoba nije hrvatski špijun. -Znamo da je bio major JNA i da se u vrijeme Domovinskog rata borio na srpskoj strani. Više informacija očekujemo od Ministarstva vanjskih poslova, kazo je Orešković za HRT.

Izrazio je uvjerenje da je riječ o jednoj srpskoj provokaciji.

Situaciju u Beogradu komentirao je i umirovljeni hrvatski general Pavao Miljavac na predstavljanju Deklaracije Hrvatskog generalskog zbora u povodu prijevremenih izbora.

On smatra da je ovo potez iskorišten za, prije svega, dnevnu politiku u Beogradu. -Vjerojatno su procijenili da je u određenom političkom trenutku kad stiže pismo iz Europske unije povoljno poslati poruku kako ih Hrvatska špijunira, rekao je Miljavac. Dodao je kako to izgleda kao jedan poseban oblik rata.

Operativci srbijanskoga Višeg javnog tužiteljstva i BIA-e – sigurnosno-informativne agencije, uhitili su osobu – koja ima hrvatsko i srbijansko državljanstvo, zbog sumnje na kazneno djelo špijunaže.

Srbijanski mediji tvrde da je riječ o 57-godišnjem umirovljenom oficiru bivše JNA, jednome od nekadašnjih zapovjednika vojske samoproglašene Republike Srpske Krajine. Uhićen je nakon što se, navodno, spremao pobjeći u Hrvatsku jer mu je dojavljeno da je otkriven./HMS/

Najnovije

ŠVEDSKA

Parlament ponovno izabrao socijaldemokratkinju Andersson za premijerku

Švedski parlament po drugi je put u više od tjedan dana izabrao socijaldemokratsku čelnicu Magdalenu Andersson za premijerku u ponedjeljak koja će pokušati upravljati...