ORBAN: Razotkrit ćemo planove Bruxellesa

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da ljudi imaju pravo znati “što Bruxelles namjerava”.

On navodi da je pitanje migracija “u igri na izborima za Europski parlament”, zakazanim za svibanj ove godine,

Kako prenosi agencija MTI, Orban je u intervjuu za mađarski državni radio rekao i da će njegova vlada nedavno započetom kampanjom putem bilborda “razotkriti planove bruxelleske birokracije”.

On je rekao da aktualna “promigrantska” većina u Europskom parlamentu nastoji povećati migraciju, “što bi bilo jednako tome da Europa bude oduzeta Europljanima”.

Agencija Blumberg navodi da je Orban branio propagandnu kampanju protiv predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera koji je predstavljen kako djeluje u ime američkog milijardera mađarskog porijekla Georga Sorosa.

Orban je ocijenio da je ova kampanja “zasnovana na činjenicama” i da je Juncker odgovoran za to što je “pustio Veliku Britaniju da ode, a doveo migrante” u EU.

Kampanju mađarske vlade prethodno su osudili Europska komisija, kao i sam Juncker, koji je poručio da bi Orbanova stranka Fides trebala istupiti iz članstva Europske pučke stranke (EPP)./Tanjug/HMS/

Najnovije

ZA ONE KOJI NE ZNAJU ILI SE PRAVE LUDI

Tko su legitimni predstavnici i zbog čega bez legitimnog predstavljanja nema demokracije?

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je za N1 kako termin "legitimno predstavljanje" ne postoji na "Wikipediji i drugim mjestima", ali da tamo...