Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

ORAŠJE: Zbrajaju se štete velikog nevremena, najviše pogođene Kopanice i Vidovice

Općinski načelnik Stanko Vincetić održao je sastanak s predsjednicima mjesnih zajednica koji su većinom i povjerenici civilne zaštite kako bi analizirali stanje nakon olujnog nevremena.

Najviše posljedica i materijalne štete oluja je napravila u Kopanicama gdje na skoro svakoj kući nedostaje crijepa, porušeni su i zabati nekih kuća, otkriveni pomoćni gospodarski objekti, crkva i samostan. Štete se još uvijek saniraju i tamo je potrebna dodatna radna snaga ili angažiranje firme za pokrivanjem krovova.

Slično stanje je u Vidovicama, a slijedi Bok gdje su stradali skoro svi plastenici mještana i urod u njima. U Tolisi je, između ostalog, potpuno uništeno dva hektara voćnjaka Ivanović, a oštećena su i dva privatna auta. U Oštroj Luci najviše je stradao kraj Špionjaci i Mlin “Đurčević” koji je cijeli otkriven, a zabilježene su štete u plasteničkoj proizvodnji.

U ostalim mjesnim zajednica šteta je odmah sanirana i nema većih posljedica osim na plastenicima. Na kraju sastanka dogovoreno je da predsjednici evidentiraju najugroženije objekte u svojim mjesnim zajednicama i taj popis dostave općinskom Povjerenstvu na daljnje postupanje.

Načelnik im je rekao da sva oprema kojom raspolaže općinska civilna zaštita, među kojima su aparati za isušivanje i agregati, stoji na raspolaganju za korištenje./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte