Hrvatski Medijski Servis

ORAŠJE: Sportsko ljeto u znaku noćnih turnira, zabilježen i značajan odziv publike

Mladi Orašja oslonjeni na moderne oblike komuniciranja i društvene mreže okupili su ovoga ljeta zaljubljenike sporta kroz manifestaciju “Sportsko ljeto 2018.”, kojoj je osnovni moto “Sportom protiv pušenja”. Organizator brojnih sportskih događanja (streetball, mali nogomet i odbojka na pijesku) je Nevladina organizacija mladih “Puls” Orašje.

Druženje prioritet

Kako sve ima za cilj privući mlade na sportske terene, i to baš onda kada su spremni za izlazak, mudro su organizirali termine turnira u noćnim satima pa, umjesto u kafiće, mladi su svoj izlazak rezervirali za neko od sportskih nadmetanja u kojima je rezultat u drugom planu, a druženje iznad svega.

– Svaku večer okupi se više od 200 mladih na utakmicama, tako da možemo potvrditi uspješno Sportsko ljeto u Orašju – potvrdili su nam iz šesteročlanoga Organizacijskog tima NVO “Puls” u kojem su, uz Dinu Matanovića, i Mario Damjanović, Tomislav Odobašić, Eldar Nurkić, Tarik Agančetović, Nives Džebić i Dinko Klaić. U košarci se nadmetalo osma ekipa. Najbolji su bili Odžačani “Tim bez konkurencije”, što ne iznenađuje jer odžačko područje poznato je po najboljim košarkašima. Drugo mjesto pripalo je ekipi posavskih “Mornara”, a treće “Pješčaniku”.

Najbolji igrač košarkaškoga turnira je Juro Mašić, najbolji igrač u natjecanju u tricama je Amel Durgutović, a najbolji igrač u natjecanju u zakucavanju Edin Mehić.

Atraktivna odbojka na pijesku

U malom nogometu sudjelovalo je čak 12 ekipa. Pobjednička je ekipa iz Oštre Luke “19. srpanj”, drugo mjesto pripalo je “Digimonima”, a treće “Žutim kobrama”. Najbolji igrač turnira je Pavo Ević, titulom najboljeg vratara okitio se Ivan Oršolić, a najboljim je strijelcem proglašen Robert Vincetić. Susreti atraktivne odbojke na pijesku su u tijeku, a održava se na terenima kod Doma mladih u Orašju.

Sportsko ljeto traje do 14. kolovoza. Projekt je podržalo Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, glavni sponzor je M-M-C Orašje, a pridružili su mu se i Sintofarm Adriatica, Nina & Moamer knjigovodstveni ured, Grafolade & 77 x 7 i RedStar Sport Brčko, piše Večernji list BiH. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte