ORAŠJE: Potpisani ugovori za realizaciju projekata iz područja zaštite okoliša

U Vladi Županije Posavske jučer je Ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša organiziralo potpisivanje ugovora s korisnicima sredstava za projekte iz područja zaštite okoliša. Ugovori su potpisani nakon okončanja postupka Javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za sufinanciranje projekata zaštite okoliša u ukupnoj vrijednosti od 150.000,00 KM.

Ugovor s korisnicima sredstava u ime Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša potpisao je ministar Anes Osmanović.

-Važno je da se novčana sredstva koja svaki građanin uplati u momentu registracije osobnog automobila i koja imaju svoju namjenu, vrate tamo odakle su i došla, dakle u projekte/ programe i slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša, a čiji su nositelji lokalne jedinice uprave, komunalna poduzeća te mnogobrojna udruženja kojima je aktivnost usmjerena na zaštitu okoliša. Mada su svi odabrani projekti značajni i vrijedni pažnje za stanovnike sve tri općine Županije Posavske posebno ističem projekte lokalnih jedinica uprave i komunalnih poduzeća, čijom realizacijom će se riješiti problemi vezani za nabavku osnovnih sredstava-kamiona za odvoz komunalnog otpada, naglasio je ministar Osmanović.

Takvu aktivnost i rad javno su pohvalili načelnici općina, direktori komunalnih poduzeća kao i predstavnici udruženja građana, te je izraženo očekivanja nastavljanja takvog načina rada.

Korisnici sredstava „Granta za zaštitu okoliša“ imaju obvezu po ugovoru, Izvješće o utrošku sredstava sa pratećom dokumentacijom dostaviti Ministarstvu prometa, veza, turizma i zaštite okoliša u roku od 6 mjeseci od dana potpisivanja ugovora./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

STUDIJA POKAZALA

Eterično ulje od smilja iz Hercegovine uništava stanice raka

Eterično ulje smilja iz Hercegovine liječi rak, pokazala su prva istraživanja koja su uradili studenti Kemijskog tehnološkog fakulteta u Splitu koji rade na projektu...