ORAŠJE: ​Sve je spremno za 24. Dane hrvatskog filma

Filmom “Dopunska nastava” redatelja Ivana Gorana Viteza 7. rujna službeno će započeti 24. Dani hrvatskog filma u Orašju koji od ove godine nose naziv “Ivo Gregurević”, po svome utemeljitelju i ‘zaštitnom znaku’.

U spomen na Ivu Gregurevića, prije svečanog otvaranja festivala, bit će otkriven spomenik na platou novog parka koji se nalazi uz sportsku dvoranu u Orašju.

Spomenik u lijevanoj bronci visok je 2.30 metara i prikazuje Gregurevića kao gromadu čovjeka i glumca.

Ovogodišnja manifestacija, koja će trajati do 14. rujna, bit će održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, a na njoj se očekuje do sada najveći broj gostiju i posjetitelja pa će zbog toga svečanost otvorenja biti u novoj sportskoj dvorani.

Na poziv organizatora festivala, i ove godine će se u Orašju okupiti elita hrvatskoga glumišta, ekipa filmaša, glumaca, redatelja, scenarista, djelatnika iz filmske industrije te brojnih osoba iz javnog života, svijeta politike, kulture i sporta, objavljeno je na službenoj stranici Općine Orašje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MINISTRICA CIVILNIH POSLOVA BiH

GUDELJEVIĆ: Dodatnu pozornost posvetiti unaprjeđenju obrazovanja

Sukladno svojoj koordinirajućoj ulozi u oblasti rada i zapošljavanja, Ministarstvo civilnih poslova BiH pokrenulo je aktivnosti na izradi nove strategije zapošljavanja u Bosni i...