REPUBLIKA SRPSKA

Oporba oduševljena odlukom DNS-a da raskine koaliciju sa SNSD-om

Glavne oporbene stranke u Republici SDS i PDP pozdravile su današnju odluku Demokratskog narodnog saveza (DNS) da izađe iz vladajuće koalicije na entitetskoj i državnoj razini.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je kako je jasno da već duže vremena postoje mnogobrojne trzavice između vladajućih stranaka, ali činjenica je da je današnje istupanje iz koalicije DNS-a dosta jaka odluka.

On je dodao da će vrijeme pokazati što će se dalje dogašati i kakve su moguće posljedice te odluke općenito na političku scenu RS-a i na razini BiH.

“Iako više od dvije godine postoje javni sukobi između najdugovječnijih koalicijskih partnera, SNSD i DNS, današnja odluka je do sada najkonkretniji potez koji je DNS učinio nakon brojnih poniženja koje im je priredio koalicijski partner. Mislim da je ovo pokazatelj da će se mnogo toga dogašati i mijenjati u narednom razdoblju”, izjavio je za Borenović za Televiziju BN.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ocijenio je vrlo hrabrim današnji potez DNS-a kazavši da će se to odraziti na političkoj sceni u RS-u.

“Vidjet ćemo kojim pravcem će oni krenuti. To je njihova odluka i oni će odlučiti o tome. Moram čestitati DNS i njihovom predsjedniku Nenadu Nešiću na tako jednoj principijelnoj odluci”, kazao je Šarović.

Šarović vjeruje da je to možda i nagovještaj da će institucije dobiti primat u odnosu na pojedince.

“Moje čestitke u svakom slučaju”, kazao je Šarović i dodao da je SDS i do sada imao otvorena vrata za suradnju, ali da će odluku o eventualnoj suradnji prepustiti DNS-u.

“U svakom slučaju vrata SDS su im otvorena”, poručio je Šarović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

LIGA NACIJA

Dalić objavio popis za tri utakmice, Jedvaj ispao iz reprezentacije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je na 54. rođendan objavio posljednji popis reprezentativaca za ovu godinu, piše Index.hr. Hrvatska u studenome igra prijateljsku utakmicu...