HDZ 1990 ODGOVORIO DODIKU

Opet ubijanje bez suda, “guslarski” govor bez zrnca argumenata, vođen isključivo mržnjom

-Opet ubijanje bez suda! Gospodine Dodik ostavite žrtve koje su ubijene bez ikakvog suđenja, među kojima je ogroman broj žena i djece da bar počivaju u miru. Mi ćemo se moliti za njih, sjećati ih se i nećemo ih zaboraviti, priopćeno je iz HDZ-a 1990, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz ove stranke ističu da jedan ozbiljan političar ne može sebi dopustiti “guslarski” govor bez zrnca argumenata, vođen isključivo mržnjom, i to težom od one koju vidjesmo ovih dana po ulicama Sarajeva.

-Samo čovjek koji ustraje u mržnji može brutalnim “kafanskim” rječnikom još jednom ubijati ubijene bez suda i suđenja vojne zarobljenike, žene i djecu, navodi se u priopćenju.

U HDZ 1990 mišljenja su da se povijest jedino može graditi na istini kakva god ona bila.

-Podsjećamo i Vas i sve koji žive od laži i na laži grade budućnost naroda, na riječi Vašega “oca nacije”, Dobrice Ćosića:

“Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”. Ukratko je sažeo vašu povijest, sadašnjost, a kako se čini i nažalost budućnost srpske politike. ČINILO se da ste bar Vi toliko pismeni da dobro znate kako Vam ne vjeruju ni sugrađani ni Vaši birači dok napuhujete brojku ubijenih u Jasenovcu, jer postoji veliki broj srpskih historičara koji su svjesni da izreka “lažite, lažite, nešto će ostati” ne prolazi više ni kod najzaluđenijih kvazi-znanstvenika, pa ni kod običnih Srba koji, nakon svega, žele živjeti u miru s drugima, stoji u priopćenju za javnost HDZ-a 1990.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik, za beogradsku Politiku dao je vrlo ružnu neumjesnu i skandaloznu izjavu kazavši “na Bleiburgu ih je trebalo sve pobiti”.

-Evo mog stava o tome, u Bleiburgu ih je sve trebalo pobiti. Nikakve empatije nema prema bilo kome. I one koji su hodali godinama, trebalo je naći i pobiti. Nikakvu distancu ne mogu napraviti prema tome kada pogledam što su nam uradili, rekao je Dodik i podsjetio koliko su ustaše pobile Srba oko Banjaluke – u Motikama, Drakuliću, Šargovcu, Garavicama, Jasenovcu, kazao je Dodik, kako je prenijela Srna./HMS/

Najnovije

'MLJEKARA'

Na balkon stana u centru Mostara bačena eksplozivna naprava, nema ozlijeđenih osoba

Sinoć oko 22 sata na balkon jednog od stanova u stambeno-poslovnom kompleksu "Mljekara" u Ulici Ante Starčevića u Mostaru bačena je eksplozivna naprava, potvrdio...