NOVI TRAVNIK

Općinsko vijeće otpisalo dug ‘Vilenici čistoći’

Novotravničko Općinsko vijeće na današnjoj sjednici otpisalo je dug JKP “Vilenica čistoća”, odnosno pozajmicu u iznosu 76.000 KM dodijeljenu krajem listopada prošle godine u svrhu smirivanja situacije i svakodnevnih prosvjeda radnika ispred zgrade općine za vrijeme pauze.

Poduzeće nakon dvije decenije guranja problema pod tepih iz tekućeg poslovanja teško financijski može podnijeti i teret isplate plaća i dugovanja radnicima, pa je problem faktički samo prolongiran, piše Drukčiji radio.

Trenutnom uplatom riješen je mali dio radnika koji su se odrekli polovice potraživanja, te su oni naplatili cjelokupno dugovanje, dok većina radnika koja je potpisala dogovor o isplati duga na 36 mjeseci očekuje novu uplatu u veljači.

Iz poduzeća su pozdravili ovakvu odluku, a direktorica Svjetlana Tokalić za Drukčiji je kazala kako poduzeće ne može iznijeti financijski teret redovnog poslovanja te istovremeno pratiti dogovorenu dinamiku isplate duga radnicima./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

FIORENTINA-MILAN 1:1

Sjajni Rebić zabio četvrtu utakmicu u nizu

U dvoboju 25. kolu Serie A Milan je kao gost odigrao 1-1 protiv Fiorentine s 1-0, a novi gol za milansku momčad je zabio...