KISELJAK

Općina pokreće akciju obnove nekoliko kuća u Glini

Na snimke razornog potresa koji je pogodio Banovinu malo je tko ostao ravnodušan. No, mnogi su odmah krenuli u akcije prikupljanja pomoći kako bi olakšali život ljudima koji su u trenu ostali bez ičega, piše Večernji list.

Među njima su i brojni Kiseljačani, od običnih ljudi, gospodarstvenika do predstavnika općinskih vlasti. Nakon što je na inicijativu Ane Baban i Marijete Komšić, dviju studentica iz Kiseljaka prikupljena i Caritasu Sisačke biskupije poslana pomoć u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama, put Banovine stigla je pošiljka kreveta, posteljine i donjeg rublja, pomoć gospodarstvenika Kiseljaka, a u kamp kućicu koju je poslao Željko Gracić Ćiro iz Kreševa već se smjestila obitelj s dvoje male djece.

Sve ove i brojne druge akcije pojedinaca i poduzeća iz Lepeničke doline te su početak planova kako pomoći i olakšati život stanovnicima potresom pogođenih područja u Hrvatskoj. Potvrdio je to Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kiseljak koji je zajedno sa sudarnicima boravio ovih dana u Glini te najavio obnovu četiri do pet kuća na glinskom području.

„Imali smo sastanke s gradonačelnikom Gline Stjepanom Kostanjevićem, njegovim pomoćnicima, predstavnicima Crvenog križa, Policijske uprave. Također, obišli smo pet obitelji, a nakon povratka u Kiseljak objavit ćemo javno kako Općina u suradnji s gospodarstvenicima te svima koji mogu i žele pomoći pokreće akciju obnove četiri do pet kuća za isto toliko obitelji koje su u Glini u razornom potresu ostale bez krova nad glavom“, kazao je Večernjem listu po povratku iz Hrvatske načelnik Kiseljaka.

Načelnik Kiseljaka iz Gline se vratio s planom kako pomoći barem nekoliko obitelji ali i prepun dojmova.

„Ljudima je zaista teško, pogotovu ukoliko znamo da se već jednom morali iz svojih domova u ratu. Među njima je i puno obitelji iz središnje Bosne koje su nakon progona u ratu odlučile živjeti u Glini i sad su evo ostale ponovno bez ičega“, kazao je Mišurić Ramljak.

S obnovom kuća koju će u Glini pomoći Kiseljak, krenut će se čim podrhtavanje tla stane, a dodat se u Kiseljaku neće mirovati. Skupljat će se novac, građevinski materijal te sve potrebno kako bi se ono što je obećano ispunilo, a to je obnova četiri do pet kuća, odnosno osiguranje krova nad glavom za isto toliko obitelji koje su u razornim potresima ostali bez osnovnih uvjeta za život./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NJEMAČKA

Bundestag potvrdio kandidaturu Schmidta za novog visokog predstavnika u BiH

Njemački Bundestag upravo je glasanjem službeno potvrdio kandidaturu Chistiana Schmidta kao njemačkog kandidata za visokog predstavnika. Time je od danas Schmidt i formalno kandidat za...