“Onomatobleja Show” do suza nasmijao Ljubušake

“Onomatobleja Show“ sinoć je izveden u hotelu Bigeste u Ljubuškom gdje su Nikola Rončević, Luka Marijanović i Omer Hodžić du suza nasmijavali publiku u stand-up nastupu.

Kroz duhovite primjere, viceve, šaljive poruke, pokušalo se objasniti sav besmisao stereotipizacije u našem društvu. Stereotipizacija prema različitim narodima ili manjinskim grupama koje žive u našoj zemlji duboko je ukorijenjena, piše Ljportal.

Na sebi svojstven način, kroz oštru satiru i živopisne likove, Onomatobleja je, pod okriljem OKC Abrašević, osmislila je stand-up predstavu i pripremila turneju “Onomatobleja Show“ koja će obuhvatiti mnoge gradove u Bosni i Hercegovini.

Dva su načina na koji možemo nadvladati predrasude: razvijanjem svijesti o njima i širenjem pogleda na svijet. I jedno i drugo nudi nam Onomatobleja Show – predstava koja će bojama britkog humora obilježiti jesen 2019./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TAJLAND

Robot-pas dijeli ljudima dezinficijense za ruke

Robotski pas nazvan K9 dijeli dezinficijens za ruke znatiželjnoj djeci i opreznim kupcima u trgovačkim centrima, u sklopu mjera koje Tajland poduzima dok ublažava...