LAVROV O AMERIČKIM SANKCIJAMA

Oni su sposobni za sve, ali i mi smo spremni

Rusija je spremna za svaki slijed događanja koja bi mogla biti izazvana novim američkim sankcijama, i suočavanje s potencijalnim rizicima na polju ekonomije i tehnologije, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

– Oni su sposobni za sve, ali budite uvjereni da smo i mi spremni na svaki slijed dešavanja – izjavio je Lavrov na konferenciji za novinare u petak.

– Svaki mehanizam ekonomskih veza koji zavisi od entiteta koje kontrolira Zapad očigledno sadrži rizike, ali mi ih se lišavamo na brz i konzistentan način, prvo i osnovno u sektoru visoke tehnologije – kazao je.

Neki u Sjedinjenim Državama tvrde da se paket sankcija treba sačiniti “ne samo u slučaju takozvanog napada na Ukrajinu, oni vjeruju da “sankcije trebaju biti uvedene ne čekajući da se napad desi i da Rusija povuče vojnike s vlastite teritorije sutra ili prekosutra”, izjavio je šef ruske diplomacije, prenosi Interfax./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IZRAELSKO MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA:

Hvala vam Dragane Čoviću na vašoj podršci, Izrael će nastaviti štititi svoje građane od terorista

Ministarstva vanjskih poslova Izraela zahvalilo se na podršci predsjedniku HDZ BiH i HNS BiH i zamjeniku predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH Dragana Čovića u...