On je idejni začetnik i “pionir” masovne kroatofobije na FTV-u i u Sarajevu

Hrvatski Medijski Servis pronašao je video na YouTubeu iz 2011. godine u kojemu se, najdraži gost većine sarajevskih televizija, Slavo Kukić, na dužnosti tadašnjeg predsjednika Upravnog odbora RTV FBiH, kao, ne sjeća nezakonitog imenovanja Džemala Šabića (još uvijek) generalnog direktora RTV Federacije BiH.

Na pitanje o tadašnjem (a i sadašnjem) direktoru FTV-a, Šabiću, Kukić kaže “moram priznati da se svih detalja, detalja…”, očito misleći nastaviti sa “ne sjećam” na što mu je voditelj emisije Senad Hadžifejzović kazao da je u uvjetima natječaja pisalo da onaj tko se prijavljuje na natječaj mora imati pet godina iskustva na rukovodećim pozicijama te da se radi o kršenju zakona zbog toga što Šabić taj uvjet ne zadovoljava.

-Ne sjećam se svih detalja, ali znam sljedeće da je u tom momentu na FTV-u bila jednodušna ocjena da na mjestu menadžera, glavnog direktora treba angažirati nekoga iz kuće, to je bio sud Upravnog odbora. Drugo, momak kojeg sam ja tada, ne ja nego Upravni odbor, koga smo imenovali na mjesto direktora prvi put sam ga u životu tada vidio. Ali iza njega su zaista bile preporuke, sve profesionalne preporuke i narade, rekao je Kukić.

Na Hadžifejzovićevo pitanje o tome što je sa zakonom Kukić je kazao da nema ništa reći u vezi s time podižući ruke u zrak i odmičući glavu u stranu.

-Dopuštam dakle da je to moguće, dopuštam, dopuštam, kazao je Kukić.

Podsjećao, Kukić je sedam godina obnašao dužnost predsjednika Upravnog odbora RTVFBiH kao politički poslušnik tadašnjeg moćnika, predsjednika SDP-a, Zlatka Lagumdžije. Njegovo djelovanje na FTV-u moglo bi se sažeti u onu “kuda on prođe tuda trava više rasti neće”.

Tako je njegov mandat na FTV-u, uostalom kao i kasniji u HT Eronetu, obilježen mnogobrojnim malverzacijama i pogodovanjima stranačkim prijateljima, a koje zahvaljujući “bajnom” pravosuđu u ovoj napaćenoj zemlji nikada nisu dobile sudski epilog.

No, mnogo važnije od toga je da je Kukić svojim predanim (ne)radom sve misleće Hrvate koji se nisu ponašali po njegovoj ideološkoj matrici izgurao s te televizije, a nevidljiva Kukićeva ruka, odnosno utjecaj, itekako je vidljiv po brojnim emisijama huškački nastrojenima prema velikoj većini Hrvata i hrvatskih dužnosnika.

Federalna tv, koja bi trebala biti javni rtv servis svih građana i naroda FBiH odavno je već uzurpirana od strane vladajuće bošnjačke politike koja im služi za kriminaliziranje Hrvata i pripisivanje fašizma kako hrvatskim političarima, tako i Katoličkoj crkvi. Uz Slavu Kukića, redoviti gost FTV-a je i Stipe Mesić koji preko FTV odrađuje isti prljavi posao dehumaniziranja Hrvata i Katoličke crkve. Uz to, FTV je potpuno izvan zakona, njezin Statut nije potvrđen od Parlamenta FBiH, a Upravnom odboru i direktoru Šabiću, kao i urednicima davnih godina je istekao mandat.

Idejni tvorac i revnosni podupiratelj tog mračnog bastiona kroatofobije je ideološki sljedbenik masovnog ubojice i jednog od najvećih zločinaca 20. stoljeća Josipa Broza Tita, Slavo Kukić.

Iako Kukić danas ne obnaša ni jednu dužnost na FTV-u, taj medij po kroatofobičnosti izgleda kao i u Kukićevo vrijeme. Njegovi namještenici na toj televiziji od spomenutog Šabića do direktora programa Zovimira Jukića revnosno rade prema Kukićevom obrazcu..

Za ovakvo stanje na FTV dio odgovornosti snose i legitimni predstavnici hrvatskog naroda koji, očito, nisu dovoljno prokazivali, elaborirali i govorili o meritornoj skandaloznosti FTV-a na adresama na kojima je to trebalo i treba govoriti./B. G./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img