Olmo: Nakon što sam živio u Hrvatskoj, osjetio sam da moram pomoći

Bivši nogometaš Dinama i sadasšnji igrač RB Leipzigda, Dani Olmo, dao je veliki intervju za AS pred susret osmine finala Lige prvaka.

Olmo je u razgovoru govorio i o Luki Modriću i njegovom značaju za Real i nogomet, piše SK.

“U Madridu je velika konkurencija. Modrić je dokazao da je jedan od najboljih na svijetu, ne samo na svojoj poziciji već i ukupno. Ali oni koji su stigli u klub, poput Eduarda Camavinge, Judea Bellinghama i Aureliena Tchouamenija su mladi. Siguran sam da uče od njega i drugih veterana, poput Tonija Kroosa. Poznajem Modrića, on je primjer na terenu i izvan njega. Od njega će svi učiti”, rekao je Olmo.

Osvrnuo se i na pohvale koje je dobio od Pepa Guardiole, koji je rekao da je Olmo “superioran igrač, čija je budućnost blistava”, i Luisa Enriquea prema kojem je Olmo “prekrasan igrač, top razine”.

“Cijenim te riječi. Imao sam sreću raditi s Luisom Enriqueom, on mi je dao kontinuitet u reprezentaciji. Cijenim tu priliku. Puno sam od njega naučio, a to što je rekao me čini ponosnim”, istaknuo je nekadašnji igrač Dinama.

Odgovorio je i na pitanje o odricanju 1 posto plaće u humanitarne svrhe i podsjetio na svoje iskustvo igranja nogometa u Hrvatskoj.

“Mi nogometaši imamo odgovornost. Ne samo pobjeđivati u utakmicama već i odgovornost prema društvu. Nakon što sam živio u Hrvatskoj, osjetio sam da moram pomoći. Pomagali smo djeci koja su izgubila nekog u ratu. Puno sam toga doživio u Hrvatskoj. Igrao sam utakmice u gradovima koji su bili bombardirani, poput Vukovara. Osjećao sam da na neki način moram pomoći Hrvatskoj i tim obiteljima”, kaže Olmo./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img