Sve vijesti

HNK Mostar

PRVA DAMA UKRAJINE

OLENA ZELENSKI: Muž i ja ne živimo zajedno, obitelj je razdvojena. Teško je

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska je u vrlo osobnom intervjuu za BBC opisala kako je rat utjecao na njen obiteljski život. “Ovo bi moglo zvučati sebično, ali ja pokraj sebe trebam muža, a ne povijesnu osobu”, rekla je i dodala kako obitelj ne provodi puno vremena zajedno.

“Ali držimo se, imamo snage i u emocionalnom i fizičkom smislu. Sigurna sam da ćemo to podnijeti”, dodala je. Kada je Rusija napala Ukrajinu u veljači 2022., Olena Zelenska je provela mjesece skrivajući se na tajnim lokacijama sa svojom djecom.

Kazala je kako je na početku invazije imala konstantan osjećaj navale adrenalina, no da je s vremenom uvidjela da se mora smiriti i početi živjeti u skladu s postojećim uvjetima. Nakon što je izašla iz skrovišta prošle godine, bivša scenaristica je počela putovati svijetom kako bi se susrela s čelnicima raznih zemalja i držala govore.

“Mom sinu nedostaje otac”

“Muž i ja ne živimo zajedno, obitelj je razdvojena. Viđamo se, ali ne onako često koliko bismo željeli. Mom sinu nedostaje otac. Boli me kada vidim kako moja djeca ništa ne planiraju. Kći nam ima 19 godina. Drugi njene dobi maštaju o putovanjima, o novim doživljajima, emocijama. Ona nema takvu priliku”, kazala je.

Prva dama i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski počeli su hodati u srednjoj školi i nastavili raditi zajedno u komičarskoj trupi i TV studiju – on kao glumac, a ona kao scenaristica. Zelenska navodi kako nije ni sanjala da će njezin suprug postati povijesna figura i da joj nedostaje zajedničko provedeno vrijeme.

“Svima nam sada treba njegova snaga”

Kazala je kako zna da se radi o sebičnoj želji i da predsjednik stvarno ima energije, snagu volje, inspiraciju i tvrdoglavost da prođe kroz ovaj rat. “Vjerujem u njega. I podržavam ga. Znam da ima dovoljno snage. Ova situacija bi bila puno teža bilo kojoj drugoj osobi koju poznajem. On je stvarno vrlo jak i otporan. Svima nam sada treba ta njegova snaga”, rekla je.

“Nitko ne može znati što ga čeka. Uostalom, nitko nije mogao zamisliti da će se u 21. stoljeću usred Europe voditi ovakav rat. Okrutan, krvavi rat. Ukrajinci vjeruju u pobjedu, ali ne znamo kada će do nje doći. Ovo dugo čekanje i konstantan stres imaju svoj danak”, rekla je Olena Zelenska. /HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije