Sve vijesti

NAKON 18 SATI PREGOVARANJA

Okonačna talačka kriza u Hamburgu, otmičar se predao, njegova kći oslobođena

Nakon 18 sati policija je uspjela nagovoriti 35-godišnjeg muškarca na predaju, te se predao bez otpora. Otmičar je uhićen, njegova kći (4) je oslobođena i predana timu liječnika, piše Bild.

Navodno je muškarac jučer oko 19:20 sati ušao u stan svoje bivše supruge, a adresu je saznao preko oglasa kojeg je žena objavila na internetu. Koristeći lažni mail dogovorio je susret sa svojom bivšom suprugom, te oteo njihovu kćer. Nakon toga je autom upao na aerodrom u Hamburgu i zapucao u zrak.

“Osumnjičenik je izašao iz auta s kćerkom. Muškarca su hitne službe uhitile bez otpora. Čini se da je dijete neozlijeđeno”, objavila je policija na Twitteru.

“Policijska akcija je završena. U tijeku su pripreme za što brži povratak funkcioniranju zračne luke”, objavila je policija.

Naoružani muškarac svojim je automobilom sinoć provalio probio rampu zračne luke Hamburg. Muškarac je dva puta pucao u zrak, a iz auta je izbacio i dvije zapaljene boce, “neke vrste Molotovljevih koktela”, rekao je Thomas Gerbert, glasnogovornik federalne policije.

Na terenu su bili specijalna policijska jedinica, policijski psiholozi i policijski psi. Iznad zračne luke kruži dron.

Muškarac je za taoca uzeo svoje četverogodišnje dijete.

Glasnogovornica policije izjavila je da muškarac nije tražio novac.

– Počinitelj cijelo vrijeme spominje spor oko skrbništva. Očito je da se ne slaže s nekim sudskim odlukama. Kaže da mu se život raspada. Jučer je protuzakonito odveo dijete od majke, stavio ga u automobil i odvezao se u zračnu luku. Vjerujemo da je htio s djetetom otputovati u Tursku, rekla je Sandra Levgruen, glasnogovornica policije u Hamburgu./HMS/

 

1 COMMENT

  1. Otac želi da viđa i kontaktira sa svojom ćerkom, bez obzira na razvod, ali na Zapadu postoje neka druga pravila i shvatanja…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZAGREB

Troje radnika ozlijeđeno, jedan teže u odronu otpada

Tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević naglasivši da se odgovornost...