ZAMJENIK MINISTRA OBRANE BIH

OKOLIĆ: Većina Srba u OS BiH prešla bi u Vojsku Republike Srpske

Većina pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti spremna je prijeći u Vojsku Republike Srpske, ako bi bila ponovo formirana, izjavio je za RTRS zamjenik ministra obrane BiH Mirko Okolić i tako potvrdio ranije navode srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika da bi u takvom scenariju 80 posto Srba napustilo zajedničku vojsku.

Iz Ministarstva obrane BiH požurili su demantirati Dodika, tvrdeći da srpski vojnici i časnici nisu bili anketirani. I Okolić kaže da nije bilo anketa, ali ističe da je navedeni podatak točan.

– Dodik vlada točnim podatkom i postotakom, zato što ima nešto što je jače od ankete. Došlo se do toga tako što su pripadnici Oružanih snaga iz reda srpskog naroda dolazili kod svojih pretpostavljenih i i svi su rekli ako do toga dođe da na njih mogu računati – ističe Okolić.

Okolić kaže i da su odnosi u Oružanim snagama narušeni, posebno nakon što je ministar odbrane Sifet Podžić, bez suglasnosti Predsjedništva BiH, odgodio vježbu s Vojskom Srbije na Manjači.

Na 16. godišnjicu postojanja Oružanih snaga BiH, koja je danas obilježena u Sarajevu, veličala se uloga i značaj OS BiH, a ni ministar ni načelnik Zajedničkog stožera nisu se osvrtali na sramno odgađanje vojne vježbe sa Srbijom, ali su se pohvalili uspješnom suradnjom s NATO i EUFOR-om. Od najuspješnije poslijeratne reforme, kako to međunarodni dužnosnici vole reći, slabo što je ostalo od OS BiH.

Okolić kaže da su odnosi narušeni i da se to vidi iz razgovora s pripadnicima Oružanih snaga.

Opširnije u videu./HMS/

1 COMMENT

  1. nema ankete al znamo mi 🙂

    Sta je nabrzinu ispitat 3000 ljudi, pogotovo od zapovjednika Srbina. Vojnik ko vojnik je uvijek bio piz…. i nikada nebi proturjecio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije