Hrvatski Medijski Servis

OHR: Izjava Dodika je neodgovorna, provokativna i neprihvatljiva

Retorika predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika je neodgovorna i provokativna te posljedično neprihvatljiva, osobito imajući na umu da Oružane snage BiH predstavljaju važan element stabilnosti, kohezije i sigurnosti države.

Rečeno je to Feni iz Ureda visokog predstavnika (OHR) u BiH uz napomenu da Predsjedništvo BiH, koje je glavni zapovjednik Oružanih snaga BiH kao i svi članovi Predsjedništva BiH, imaju pravnu odgovornost osigurati funkcioniranje Oružanih snaga BiH, a ne da ih na bilo koji način osporavaju.

“Odgovornost je Predsjedništva BiH je da podržava puno provođenje Zakona o obrani BiH, koji jasno utvrđuje obaveze, nadležnosti i ponašanje članova Oružanih snaga BiH”, stav je OHR-a.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozvao je u nedjelju pripadnike Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH da na sljedećem obilježavanju Dana tog puka obuku uniforme bivše Vojske Republike Srpske, a to je izazvalo reakcije bh. javnosti./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte