OGLASIO SE SUD BiH Tvrde da je Ramo Brkić u KPZ-u Zenica na izdržavanju kazne

Općinski sud u Sarajevu ukinuo je pritvor bivšem komesaru MUP-a USŽ Rami Brkiću, ali je on odmah prebačen u zatvor na izdržavanje kazne koju je odredio Sud BiH, rečeno je portalu Klix.ba u Sudu BiH.

Kako su kazali, Općinski sud u Sarajevu obavijestio je Sud BiH 30. rujna da je ukinuo pritvor Rami Brkiću. Iz KPZ Zenica obavijestili su Sud BiH 2.10. kako je Brkić prebačen u zatvor na izdržavanje kazne. Iz Suda BiH naglašavaju da Brkić nije bio na slobodi niti minutu.

Problem je što Županijsko tužiteljstvo Županije Sarajevo nije obaviješteno da je Brkić prebačen na izdržavanje kazne.

Brkić je prema presudi Suda BiH osuđen na 11 godina zatvora zbog organiziranog kriminala i trgovine narkoticima. Čekao je služenje kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu gdje je trebao doći 9. Ožujka 2016. godine, ali je pobjegao. Sada je počeo odsluživati tu kaznu.

Predmet u kojem mu se sudi za davanje dara prebačen je na Općinski sud u Sarajevu i taj postupak je u tijeku. Optužen je u predmetu sa sutkinjom Suda BiH Azrom Miletić, a optužnica ga tereti da je sutkinji preko posrednika nudio dar kako bi mu se umanjila kazna ili da se oslobodi krivnje u žalbenom postupku koji je tada vođen./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije