Hrvatski Medijski Servis

OGLASIO SE MUP HNŽ Navode da su, sukladno ovlastima, deblokirali Salakovac te uspostavili javni red i mir

Foto: Ilustracija/BHRT

Različiti mediji pitali su se tko je izdao naredbu da Specijalna jedinica MUP-a HNŽ ukloni radnike Alumnija s magistralne ceste M-7 kod tunela Salakovac o čemu je pisao i HMS. U nekim medijima pojavila se i informacija da su specijalci u akciju išli samovoljno.

O ovome se priopćenjem za javnost oglasio MUP HNŽ.

U priopćenju se navodi da su policijski službenici Uprave policije MUP-a HNŽ jučer oko 20,00 sati deblokirali magistralnu cestu M-17 u mjestu Salakovac “koju su blokirali uposlenici Aluminija d.d. Mostar, uz uporabe minimalne fizičke sile i sredstava prinude”.

– Uposlenici Aluminija d.d. Mostar su dana 09.07.2019. godine oko 10,00 sati blokirali magistralnu cestu M-17 u mjestu Ortiješ. S obzirom na to da je postojala mogućnost alternativnih rješenja, policijski službenici PU Mostar su za vrijeme trajanja blokade preusmjeravali promet zaobilaznim smjerovima, tako da nije došlo do većih zastoja prometa.

Iz MUP-a navode da su u 14:30 sati istog dana uposlenici Aluminija blokiraju magistralnu cestu M-17 u mjestu Salakovac, gdje je promet obustavljen u potpunosti u oba smjera, te su nastale kilometarske kolone vozila.

“Također u koloni blokiranih vozila bilo je osoba koji su trebali na hospitalizaciju, djece, bolesnih starijih osoba i trudnica”, navedeno je u priopćenju.

-Uzimajući u obzir sve okolnosti, te da održavanje ovog skupa nije prijavljeno nadležnoj PU Mostar, kao i činjenice da se sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, promet na javnoj cesti ne smije se ometati niti ograničavati, Uprava policije MUP-HNŽ je u okviru svojih ovlasti izvršila deblokadu prometnice M-17 i uspostavila stanje sigurnosti i javnog reda i mira – priopćeno je iz MUP-a HNŽ./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte