OGLASIO SE MUP HNŽ Evo što kažu o primjeni sile u Mostaru

Video snimka koja je objavljena u pojedinim elektronskim medijima izazvala je veliko zanimanje i reakcije javnosti. Radi istinitog informiranja javnosti, kako navode, oglasio se MUP Hercegovačko-neretvanske županije, javlja Hrvatski Medijski Servis.

“Dana 25.08.2019. godine, oko 04:00 sata, dežurna služba PU Mostar zaprimila je više prijava građana da se u ulici Stjepana Radića ispred jednog ugostiteljskog objekta narušava javnog reda i mira galamom i vikom”, priopćeno je.

Dodaju da su temeljem prijave građana policijski službenici PU Mostar intervenirali u dva navrata, prvo upozorenjem i zahtjevom da se navedeni objekt zatvori i prestane se s narušavanjem javnog reda i mira.

“Nakon što su se sudionici navedenog događaja oglušili na upozorenje i zahtjev policije, te su galamom i vikom nastavili narušavati javni red i mir, dobacivati i omalovažavati policijske službenike, policija je uz pomoć i pojačanje ispraznila ugostiteljski objekt. Tom prigodom jedna osoba je privedena i uručen joj je prekršajni nalog”, stoji u priopćenju.

Istaknuli su da će tijela Uprave policije MUP-a HNŽ provesti unutarnju istragu o navedenom događaju i postupanju policije u istom, te ukoliko se utvrdi prekoračenje policijskih ovlasti poduzet će se stegovne mjere propisane zakonom.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije