OGLASILA SE UPRAVA ALUMINIJA: Ne vraćamo investitore ispred svojih vrata; svi su dobrodošli

-Jučer je u dijelu medija na senzacionalistički način plasirana ”skandalozna” vijest o tome kako su u mostarskom Aluminiju s ulaza vraćeni ozbiljni investitori i kako je na taj način pričinjena šteta ukupnim naporima na planu restrukturiranja gospodarskog društva Aluminij d.d. Mostar, priopćeno je iz mostarskog Aluminija, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Kako bi javnost stekla realan i istinit uvid u ovaj, silom prilika nastali ”slučaj”, iz Uprave Aluminija žele kazati kako se u toj kompaniju ne samo da ne vraćaju investitori ispred svojih vrata, nego je posljednjih mjeseci, a sada već mogu kazati i godina, obavljeno na desetine razgovora sa zainteresiranima.

“Pritom smo sve naše goste i potencijalne partnere tretirali na isti način i po istome kriteriju, bez obzira na zemlju ili regiju iz koje dolaze i bez obzira na sve ostale njihove osobne ili kolektivne karakteristike, jer je jedina ideja vodilja za nas bila i ostala spas Aluminija”, priopćeno je.

U tom kontekstu iz Uprave sugeriraju da se Društvo Aluminij ne pokušava iskorištavati za bilo kakve politizacije, ciljane insinuacije ili druge vrste igri s kojima, kako kažu, ne želimo imati nikakvih dodirnih točaka.

“Kompanija koja je spomenuta u medijima, WAGT TRADE iz Dubaija, Ujedinjeni Arapski Emirati, nama se posredstvom Vlade Federacije BiH najavila u petak prošloga tjedna, u poslijepodnevnim satima, te smo kao dobri domaćini zamolili da se, zbog ranije preuzetih obveza Uprave Društva, sastanak s njima prolongira iza 7. listopada 2019., kako bismo se mogli što bolje pripremiti i kolegama iz navedene kompanije pružiti sve relevantne informacije”, stoji u priopćenju te se dodaje:

-Kako bismo pokazali svoju najbolju volju, koja se odnosi kako na ovog, tako i na sve ostale potencijalne investitore, od nadležnog ministarstva u Vladi FBiH jučer smo pismenim putem zatražili informacije o kompaniji koju su nam preporučili i najavili za posjet, istaknuto je.

Ističu kako su pokušali potražiti korisne informacije o navedenoj kompaniji putem mrežnih stranica, ali nismo uspjeli pronaći ništa što ukazuje da su poznati u svijetu aluminija, stoga i jesu, kako bi se otklonile sve moguće nedoumice, zatražili dodatne informacije od nadležnog ministarstva u Vladi FBiH.

“Uzimajući u obzir sve navedeno, Uprava Društva Aluminij apelira na sve koji su uključeni u procese restrukturiranja naše kompanije, kao i relevantne i dobronamjerne medije, da uvijek imaju na umu sudbinu sadašnjih i budućih uposlenika i da ne donose paušalne i jednostrane zaključke”, navode iz uprave Aluminija.

Jedino što opredjeljuje i određuje rejting potencijalnog investitora je njegova financijska i gospodarska moć i stabilnost, ozbiljnost namjera i prihvatljiv plan za sve dioničare i Aluminij u cjelini, a ne neke druge determinante kojima se uporno pokušava ”objasniti” čitav smisao kompleksne borbe za spas Aluminija.

“Kad bi sve bilo jednostavno, odavno ne bismo više ni bili temom u medijima u navedenom kontekstu, nego bismo ponovno krasili naslove kao najveći izvoznik i jedan od pokretača ukupnog gospodarskog razvitka” stoji u priopćenju.

“U situaciji u kojoj jesmo, i dalje imamo iste ciljeve i vizije, a oni koji nam mogu pomoći, ne samo da neće biti vraćeni ispred naših vrata, nego će zauvijek biti upisani zlatnim slovima u povijest mostarskog Aluminija”, priopćeno je iz Aluminija./HMS/

Najnovije

PROŠLO JE TOČNO 20 GODINA

Prisjećanje na povijesni govor biskupa Ratka Perića

Na današnji dan, prije točno dvadeset godina, u iznimno tegobnom političkom ozračju za hrvatski narod u BiH, u trenutku nametanja vlasti tzv. Alijanse za...