Odžak: U tijeku raščišćavanja krupnog otpada

Radovi na sanaciji posljedica poplava u općini Odžak za sada daju dobre rezultate, zaključeno je na sjednici Stožera Civilne zaštite ove općine. Naročito je pozitivnim ocijenjeno dodatno angažiranje ljudi i strojeva na uklanjanju krupnog otpada. Kako bi se omogućio što bolji pristup svakom pojedinačnom objektu, Stožer je zapovjedio da se sa svih prometnica, u plavljenom prostoru, obvezno uklone automobili i druga motorna vozila i parkiraju na drugim slobodnim površinama. Time će se omogućiti nesmetan prolazak kamionima i radnim strojevima koji odvoze krupni otpad, prenosi Hrvatski medijski servis.

Stožer Civilne zaštite je pozvao građane koji na terenu uoče veće naftne mrlje da o tome izvijeste Stožer telefonskim putem ili povjerenike Civilne zaštite, kako bi se organiziralo saniranje toga mjesta ili površine.

Od jutros su na prostoru Općine Odžak uvedene redovite linije kojima će se ubuduće prevoziti na poplavljeno područje svi oni koji nemaju svoj prijevoz. Pozvane su  svi radnosposobni da se uključe u raščišćavanje terena i objekata. Starije osobe koje ne mogu raditi se poziva da ili nekome omoguće ili da sami dođu i otvore svoje objekte, kako bi volonteri mogli pristupiti čišćenju njihovih kuća.

Vodostaj rijeke Save je i dalje u opadanju od 2 cm po satu, dok voda na poplavljenom području, unatoč većem broju crpki i gravitacijskom otjecanju, otječe tek oko desetak centimetara na dan./HMS/

Najnovije

EURO 2020

Bez golova u sudaru Engleske i Škotske

U drugoj utakmici skupne D Engleska i Škotska su sinoć na Wembleyju odigrali bez golova 0:0. Bila je to borbena utakmica u kojoj su obje...