Hrvatski Medijski Servis

Oduzeto 670 kg rezanog duhana i cigareta u vrijednosti 150.000 KM

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) su u nekoliko odvojenih akcija oduzeli 670 kilograma sitno rezanog duhana i 12.000 paklica cigareta u vrijednosti 150.000 KM.

”Pripadnici Grupe UNO za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja na osnovu prikupljenih operativnih informacija s terena, a u suradnji s policijskim službenicima MUP-a ŽS, MUP-a ZDŽ i MUP-a RS, u nekoliko odvojenih akcija na području Regionalnog centra Sarajevo, izvršili su oduzimanje 670 kilograma sitno rezanog duhana i 12.000 paklica cigareta. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 150.000 KM ”, pojašnjavaju iz UNO.

Oduzeta roba nije bila obilježena akciznim markicama UINO BiH, a bila je namijenjena za ilegalnu prodaju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Osobe, od kojih je oduzet rezani duhan i cigarete, bit će procesuiranja kod mjesno nadležnih sudova u prekršajnom i kaznenom postupku. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte