GRUDE

Održano natjecanje ‘Ponos domovine’, pobjeda za učenike SSŠ Široki Brijeg

Polufinale manifestacije “Ponos Domovine”, znanjem i igrom na ponos Domovini, održana je u subotu u Grudama. Srednja škola Antuna Branka Šimića bila je domaćin događaja.

Radi se o srednjoškolskom natjecanju edukativno-sportskog karaktera, usmjerenog jačanju domoljublja i afirmaciji pozitivnih društvenih djelatnosti.

U ovu priču smo se uključili prije nekoliko godina i podržali je. Hvala svim prosvjetnim djelatnicima koji su podržali njeno održavanje i hvala svima na sudjelovanju. Kao što je rekao ravnatelj Mladen Leko: Svi ste pobjednici! Bez obzira tko će 3. rujna završiti u finalu u Zagrebu, poručila je ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH-a Ružica Mikulić.

Pobjedu na natjecanju odnijeli su učenici Srednje strukovne škole, ekipa “Ajduci” u sastavu Tomislav Radoš, Robert Kraljević, Filip Kraljević s mentorom profesorom Markom Marušićem.

Drugo mjesto pripalo je ekipi “Pacta Conventa” koju čine učenici Gimazije Ljubuški Petar Bunoza, Marin Petrović i Fran Pavlović. A mentor ovoj ekipi bio je profesor Boro Grgić.

Učenici iz Ljubuškog i Širokog Brijega nastavljaju natjecanje u Zagrebu

Natjecanje je zbog situacije s koronavirusom bilo upitno, a zbog toga i održavanja državne mature neke ekipe su odustale, ali ipak s pet ekipa natjecanje se održalo. Ekipe “Ajduka” i “Pacta Conventa” idu u finale koje bi se, ako to okolnosti dopuste, trebalo održati u rujnu u Zagrebu./Grude.com/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Postavljen impozantan spomenik poginulim braniteljima i civilima

Na platou ispred kupreškoga Hrvatskog doma, u parku dr. Franje Tuđmana, danas je postavljen impozantan spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskome ratu,...