LJUBUŠKI

Održana VII. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak

Na temelju članka 46. Statuta Hrvatskog kulturnog društva Napredak VII. sjednica Središnje uprave održana je u subotu 25. srpnja 2020, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na početku sjednice članovima Središnje uprave pozdravnim riječima i dobrodošlicu zaželio je novoizabrani v. d. gradonačelnika Ljubuškog, Vedran Markotić, kojemu je to bilo i prvo javno obraćanje nakon izbora na novu dužnost.

Markotić je pohvalio rad Napretka te izrazio zadovoljstvo što se sjednica Središnje uprave održava u Ljubuškom. Naglasio je kako je podružnica u Ljubuškom aktivna i da sadržajima i aktivnostima pridonosi kulturnoj ponudu Grada Ljubuškog.

Nikola Čiča, predsjednik Napretka, poklonio je gradonačelniku Markotiću monografiju koja govori o 25 godina rada Napretka nakon obnove djelovanja te napretkovm Godišnjak. Dopredsjednik Napretka Miroslav Landeka poklonio je gradonačelniku svoju knjigu „Stari most – s mjesta događaja“, koja je izišla iz tiska koncem prošle godine u nakladi HKD Napredak Glavna podružnica Mostar.

Nakon pozdravnih obraćanja HKD Napredak, podružnica Ljubuški, prikazala je film u trajanju od 12 minuta koja govori o povijesti djelovanja Napretka u Ljubuškom, a ovom prigodom predsjednica HKD Napredak Ljubuški i članica SU, Ivana Barišić, uručila je zahvalnicu predsjedniku Čiči za potporu Središnje uprave Napertkovoj podružnici u Ljubuškom.

U nastavku sjednice usvojen je Zapisnik s VI. sjednice Središnje uprave održane 20. lipnja 2020. godine u Kiseljaku, te Informacija o realizaciji Odluka i zaključaka s VI. sjednice Središnje uprave.

Nikola Čiča, predsjednik HKD Napredak izvijestio je članove SU o radu HKD Napredak u trajanju pandemije korona virusa tijekom 2020. Istaknuto je kako unatoč svim poteškoćama Središnja uprava HKD Napredak i posebno pojedine podružnice, od Tuzle preko Banja Luke do Mostara, organizirale različite kulturne sadržaje i nisu dopustile da ni u vrijeme pandemije zamre kultura.

Nakon sjednice upriličen je posjet Franjevačkom samostanu svetog Ante Padovanskog na Humcu, gdje se nalazi se najstariji muzej u BiH, osnovan 1884. godine. Ovdje je i Humačka ploča iz XII. stoljeća, najstariji očuvani spomenik pisan na hrvatskom jeziku (mješavinom glagoljice i starohrvatske ćirilice – bosanice) na području današnje Bosne i Hercegovine.

Foto: HMS

Miroslav Landeka i Vedran Markotić | Foto: HMS

Foto: HMS

Nikola Čiča i Ivana Barišić | Foto: HMS

/HMS/

Najnovije

ATALANTA

Pašalić se oglasio nakon šokantnog ispadanja od PSG-a: “Bili smo tako blizu, ali…”

Mario Pašalić u 26. minuti utakmice Atalante i PSG-a zabio je za vodstvo talijanske momčadi - sjajno je hrvatski reprezentativac naciljao i lijevom nogom...