Održana svečana promocija diplomanata Građevinskog fakulteta Sveučilista u Mostaru

U Amfiteatru Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na 41. obljetnicu svečano je promovirano 88 diplomanata ovog Fakulteta, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Promociji je prethodila svečana sjednica Znanstveno-nastavnog vijeća gdje su se analizirali rezultati postignuti u protekloj godini i zajednički donosili planovi za naredni period. Istaknuto je kako je Građevinski fakultet jedan od najperspektivnijih u okruženju i svojim studentima nudi zanimanja koja su izrazito tražena na tržištu rada.

2019. godina za Građevinski fakultet bila je iznimno bogata i sadržajna u nastavnom, znanstvenom i stručnom pogledu. Novost od nastavnih djelatnosti je svakako pokretanje poslijediplomskog doktorskog studija građevinarstva na hrvatskom i engleskom jeziku, s već upisanih 7 polaznika kao i novi sveučilišni preddiplomski studij geodezije i geoinformatike koji su počeli s radom od ove akademske godine.

Nakon sjednice održala se promocija 46 prvostupnika (bachelora) građevinarstva. U magistre građevinarstva promovirano je 42 diplomanta. Diplomanti su s oduševljenjem dočekali svoje diplome, prvostupnici će nastaviti daljnje školovanje, dok će magistri građevinarstva “svoje znanje i kompetencije početi upotrebljavati u praksi već od nove godine”, ističu s osmjehom na licu.

Dekanica fakulteta prof. dr. Maja Prskalo kazala je kako Građevinski fakultet ima moderne nastavne programe koji su prepoznati i u struci, ali i kod novih studenata čiji je broj svake godine sve veći, nazočnima se zahvalila na dolasku i potpori diplomantima, kojima je i čestitala njihov najsvečaniji dan.

«Magistri građevinarstva završili su diplomski studij i osposobljeni su za planiranje, nadziranje i izvođenje stručnih, razvojnih i znanstvenih projekata, preuzimanje vodeće uloge u poduzećima i istraživačkim institucijama, te kreiranje rješenja za tehničke i ljudske probleme u radnom okruženju. Stekli su zavidne kompetencije u tehničkoj grani građevinarstva.»

U sklopu svečanosti dodijeljene su i Dekanove nagrade najboljim studentima i najzaslužnijim djelatnicima za izniman uspjeh u 2018./2019. akademskoj godini, te Dekanove pohvale za izvannastavne aktivnosti./HMS/

Najnovije