ŠIROKI BRIJEG

Održana radionica o položaju žena: Želimo ih pomaknuti iz anonimnosti

Radionica o unaprijeđenju položaja žena u Hercegovini održana je u utorak navečer u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

Organizirala ju je Udruga za edukaciju i razvoj ”Dignitet” iz Mostara u suradnji s neformalnom skupinom žena u okviru projekta ”Unaprijeđenje položaja žena u Hercegovini”.

Radimo sa ženama, primjerice, koje su domaćice s akademskim obrazovanjem. Radimo spoj sinergije, dijeljenja, životnih uloga i savjeta, kako se u suštini one snalaze sa svim obavezama koje nose u svom. Naravno, pored nekih interaktivnih radionica, za nas su jako važni savjeti i prijedlozi koje one upućuju jedna drugoj, nama su dovoljan motiv da čak i radionice koje nisu planirane u projektu da ih realiziramo.

Jako nam je značajno da pravimo mrežu poznanstava i prijateljstava. Mi smo već ranije bili u Širokom Brijegu, jer Udruga Dignitet pokriva uistinu cijelu BiH, ali s naglaskom na Hercegovinu. Želimo pomaknuti žene iz anonimnosti i dovesti ih na mjesto gdje će se čuti njezin glas i evidentirati njezina poruka, gdje će se, na kraju krajeva, prema njezin potrebama kreirati idući projekt, izjavila je za portal Jabuka.tv direktorica Udruge za edukaciju i razvoj ”Dignitet” i koordinatorica projekta Edisa Demić.

Nakon Širokoga Brijega, radionice će se održati i u još nekoliko hercegovačkih gradova među kojima su Ljubuški, Mostar, Čapljina, Stolac i Jablanica, piše Jabuka.tv.

Projekt ”Unaprijeđenje položaja žena u Hercegovini” vodi ka poboljšanju samopoštovanja i individualnog dostojanstva žena u svim sferama javnog, političkog, društvenog i privatnog života.

Uz prof. mr. Edisu Demić, radionice vodi i prof. Ella Ljubić.

Projekt se realizira uz podršku Ekumenska Inicijativa Žena – EWI iz Hrvatske./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img