U MOSTARSKOM HOTELU MEPAS: Održana peta večer Posavine u Hercegovini

Sinoć je u prepunom Hotelu „Mepas“ u Mostaru održana Posavska večer u Hercegovini. Ovaj već tradicionalni susret, koji se već peti put organizira u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, još jednom je potvrdio neraskidivu povezanost svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Više od 500 uzvanika iz političkog, gospodarskog, kulturnog i društvenog života, predvođenih dr. Draganom Čovićem, hrvatskim članom predsjedništva Bosne i Hercegovine, prigodnim riječima pozdravili su Marijan Klaić, predsjednik Vlade Županije Posavske, Darinko Mihaljević, ministar unutarnjih poslova HBŽ i osobni izaslanik Draška Dalića, predsjednika Hercegbosanske županije, Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, te dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije, koji je u svojstvu domaćina izrazio zadovoljstvo što su Mostar i Hercegovačko – neretvanska županija već petu godinu domaćin ovih susreta.

”Sa svima Vama dragi prijatelji želim podijeliti radost ovog susreta, uvjeren u to kako je ovo još jedan kamenčić u izgradnji prekrasnog mozaika naše suradnje. Prijateljstvo Posavine i Hercegovine potvrđeno je puno puta kroz našu povijest, to prijateljstvo danas svjedoči i ova prepuna dvorana, ali sam jednako tako siguran u to kako će ovo prijateljstvo očuvati i dodatno osnažiti generacije koje dolaze“, kazao je predsjednik Vlade HNŽ Neveno Herceg istaknuvši kako se nada da će i ovogodišnje prijateljevanje, uz sve kulturne i zabavne sadržaje, biti i mjesto na kojem će gospodarstvenici naših krajeva dogovoriti nove modele još snažnije suradnje.

Kroz nastupe KUD ”Kralj Tomislav” iz Tolise i HKUD ”Lindžo” iz Neuma, nazočni su uživali u bogatstvu narodnih nošnji i izvornih pjesama tih krajeva, a za potpuni glazbeni ugođaj pobrinuo se tamburaški sastav ”Begeš” iz Županje./HMS/

Najnovije