Hrvatski Medijski Servis

Održana međunarodna smotra folklora “Srce Središnje Bosne”

U subotu, 12. rujna, Busovača je barem na kratko, postala veliko folklorno središte. HKD “Napredak” iz Busovače organizirao je treću međunarodnu smotru folklora “Srce Središnje Bosne”.

Kao i prethodne dvije godine i ove godine je gradska sportska dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a više od 200 folkloraša iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije predstavilo se busovačkoj publici.

Ove godine na smotri su se predstavili HFD “Jadro” (Solin, Republika Hrvatska), HŠKK “Busovača” (Beč, Austrija), HKUD “Biloševica” (Široki Brijeg), HKUD “Bećarac” (Lepenica), HKD “Napredak” (Vitez), te folklorni sastav i ženska i muška izvorna pjevačka skupina HKD “Napredak” Busovača.

U trosatnom programu više od 2000 posjetitelja svaki nastup folkloraša ispratilo je gromoglasnim pljeskom. HKD “Napredak” Busovača je još jednom pokazao kako središnja Bosna ima izuzetnu brigu o tradicijskoj kulturi, a ovakvi događaji uljepšavat će početak jeseni u ovim krajevima sve dok bude zanimanja kod publike./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte