Održana III. sjednica Središnje uprave HKD Napredak

Pod predsjedanjem predsjednika HKD Napredak dr. sc. Nikole Čiče u subotu, 16. studenoga 2019. godine, u Napretkovom klubu Lira u Sarajevu  je održana III. sjednica Središnje uprave HKD Napredak.

Nakon usvajanja zapisnika s II. sjednice razmatrana je informacija o realizaciji odluka i zaključaka donesenih na prethodnoj sjednici Središnje uprave.

Članovi Središnje uprave razmatrali su i informaciju o pripremama za realiziranje tradicionalne manifestacije „Napretkovi Božićni dani 2019.“ o čemu je nazočne izvijestila Dragana Radić Poljo, voditeljica Stručne službe HKD Napredak. Napretkovi Božićni dani u svom programom obuhvaćaju tradicionalne sadržaje, a  javnost će uskoro biti informirana o programu ovogodišnje manifestacije.

O tiskanju Hrvatskog narodnog godišnjaka za 2020. godinu izvijestio je Franjo Bratić,  član Središnje uprave HKD Napredak i glavni urednik Godišnjaka, a čije tiskanje se očekuje do konca studenoga.

Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak i urednik Napretkovog kalendara za 2019. godinu informirao je članove Središnje uprave kako je kalendar završen i također spreman za tisak. Tema kalendara za 2020. godinu su bosanskohercegovačke srednjovjekovne utvrde,a napravljen je u dvije verzije katolička i laička verzija kalendara. Također, povijest društva i opis utvrda uz hrvatski urađen je i na engleskom jeziku.

Na sjednici je također razmatran i usvojen prijedlog Poslovnika o radu Središnje kojeg je pripremilo Povjerenstvo za Statut i pravna pitanja, a kojeg je članovima Središnje uprave predstavio Josip Nikolić, član Središnje uprave. Poslovnikom se uređuje unutarnji ustroj i način rada Središnje uprave HKD Napredak  i radnih tijela Središnje uprave, način pripreme i izrade pisanih materijala, način izvršenja zaključaka i prenošenja ovlasti, odnos Središnje uprave prema podružnicama i udrugama HKD Napredak, kao i način ostvarivanja suradnje s drugim institucijama, javnost rada, te druga pitanja od značaja za rad Središnje uprave sukladno odredbama Statuta.

Prijedlog nacrta Programa rada Središnje uprave HKD Napredak bila je također jedna od točaka sjednice. Na sjednici je također razmatrana i informacija o aktivnostima Povjerenstva za gospodarstvo s prijedlogom zaključaka o čemu je nazočne informirao dopredsjednik HKD Napredak Josip Križanović. Nakon rasprave o ovoj točci Središnja uprava je usvojila niz zaključaka kojima se uređuje ova oblast.

Središnja uprava je također i usvojila odluku kojom se raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkovog fonda za stipendiranje i sveučilište „Ivo Andrić – Vladimir Prelog“ za akademsku 2019./2020. godinu. Ove godine HKD Napredak će dodijeliti 43 stipendije studentima dodiplomskih i postdiplomskih studija. Natječaj će biti raspisan u ponedjeljak 18. studenoga 2019. godine na službenoj web stranici HKD Napredak.

U završnom dijelu sjednice predsjednik dr. sc. Čiča je upoznao članove Središnje uprave sa službenim posjetima i sastancima s predstavnicima političkog i javnog života te posjetima Napretkovim podružnicama.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IZBORI U HRVATSKOJ

Slaven Raguž čestitao HDZ-u: Čisto su pobijedili

Nositelj liste MOST-a za 11. izbornu jedinicu (Hrvati izvan RH) Slaven Raguž čestitao je HDZ-u na pobjedi na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. U 11....