Održana 33. redovita sjednica OV Žepče

30.4. 2024. godine u sali Općinskog vijeća Žepče s početkom u 10 sati održana je 33. sjednica Općinskog vijeća Žepče s 24 prisutna vijećnika. Pozdravnim riječima sjednicu je otvorio predsjedavajući OV Edin Šišić.

Na samom poečetku vijećnik Marko Jukić je uputio inicijativu/ upozorenje vezano za rasvjetne stubiće ispred Doma kulture koji nisu propisno postavljeni.

Vijećnicima se prije usvajanja dnevnog reda obratio općinski načelnik Mato Zovko vezano uz problem nekoliko zgrada u gradu koje su u vlasništvu stanara, a stanari ne mogu postići dogovor između sebe kako bi Općina sufinancirala obnovu tih zgrada. „Zgrada Željezarija iza Gradske ljekarne je vlasništvo stanara! Zašto stanari ne povedu akciju? Stanarima zgrade preko puta Nansija je predloženo da se donazida, stanari se nisu složili. Problem nezainteresiranosti vlasnika je i u zgradi Maglića Ede i Sulje, zgradi Stare pošte, kao i zgradi iznad  prostora Izbor trgovine i Maćije…“ poručio je između ostaloga Općinski načelnik.

Ovom prilikom se obratio vijećnicima s ciljem kako bi izložio teme vezano za koje je općinska administracija dobila najveći broj pisama, upita i pritužbi. Osvrnuo se na problem pasa lutalica, zamjene sijalica javne rasvjete, kao i na problem zaustavljanja i parkiranja vozila na kolovozu što uzrokuje prometne gužve.

Nakon jednoglasnog usvajanja dnevnog reda otvorena je rasprava po prvoj točci Izvješće o radu JP „Komunalno“ Žepče za 2023. godinu i plan rada za 2024.godinu.

Drugu točku dnevnog reda Izvješće o radu i poslovanju JU „Dom kulture“Žepče za 2023. godinu je obrazložio ravnatelj Doma kulture Miroslav Ilić.

Izvješće o radu JP „Komunalno“ Žepče za 2023. godinu i Izvješće o radu i poslovanju JU „Dom kulture“Žepče, vijećnice i vijećnici su jednoglasno usvojili.

Treću točku dnevnoga reda Prijedlog plana upisa učenika u srednje škole Općine Žepče za školsku 2024/2025. godinu je predstavio pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić. Novo zanimanje u Srednjoj mješovitoj školi Žepče u sljedećoj školskoj godini će biti kozmetičar. „Prošle godine su uvedena tri nova zvanja i zanimanja u srednjim školama, a za idući godinuo ostaje zadatak da se uvede zanimanje vezano uz drvni sektor“, naveo je Barešić.

Izvješće o realizaciji Plana kapitalnih investicija za 2023. godinu i Plan kapitalnih investicija za 2024. godinu pod četvrtom točkom dnevnog reda je predstavio Općinski načelnik. Plan kapitalnih investicija za prethodnu i tekuću godinu je javno dostupan na službenoj web stranici Općine Žepče.

Posljednja točka 33. sjednice se odnosila na prodaju zemljišta izravnom pogodbom, odnosno kupnja puta uz farmu u Viništu, koji se vodi kao javno dobro, a koji je korišten samo od strane farmera koji je uputio zahtjev za kupnju pristupnog puta radi kompletiranja parcele./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img