TOMISLAVGRAD

Održan susret pripadnika oklopnih postrojbi HV-a i HVO-a

U organizaciji bivših tenkista iz sastava brigade Kralj Tomislav iz Tomislavgrada u nedjelju su se kod spomen obilježja u Tomislavgradu okupili bivši pripadnici oklopnih postrojbi HVO-a i HV- a kako bi položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Uz članove obitelji , suborce i prijatelje tenkista odavanju pijeteta za sve poginule i nestale hrvatske branitelje nazočilo je izaslanstva općine Tomislavgrad te predstavnici braniteljskih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO i HV-a koji su položili vijenac ispred spomen obilježja u znak sjećanja na sve poginule u Domovinskom ratu .

Ovo je inače šesta godina zaredom gdje je u Tomislavgradu upriličen susret tenkista iz sastava tomislavgradske brigade “Kralj Tomislav” ,1. gardijske brigade Ante Brune Bušića, Brigade Rama, Brigade dr. Ante Starčevića – Uskoplje, Brigade Petra Krešimira IV – Livno, Brigade Eugena Kvaternika – Bugojno, pukovnije “Hrvoje Vukčić Hrvatinić” – Jajce te Kupreške bojne, a prigodnom susretu nazočili su i veterani oklopno-mehaniziranih postrojbi Hrvatske vojske.

Prigodnim riječima ispred spomen obilježja nazočnima se ispred bivših tenkista iz sastava brigade “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada obratio Mijo Šteko koji je evocirajući uspomene na poginule i umrle suborce istaknuo još jednom povijesnu ulugu tenkista HVO-a i Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata .

Nakon svečanog djela i kratke molitve , svi nazočni tenkisti i njihovi gosti svoje druženje su nastavili u Sportsko rekreativnom centru “Šumarska kuća” u Grlima pored Tomislavgrada./FENA/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

REAGIRALA VLADA FBiH

Neće doći do prekida opskrbe prirodnim plinom

Gospodarsko društvo BH Gas obavijestilo je Vladu Federacije BiH da je postupilo po današnjem vladinom nalogu i uplatilo fakturu gospodarskom društvu Energoinvest d..d za...