SARAJEVO

Održan prvi sastanak bošnjačkih i srpskih oporbenih stranaka

U Sarajevu je u srijedu održan prvi sastanak predstavnika NiP-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a i DNS-a. Na sastanku koji je održan u Parlamentu BiH, razgovarano je o najavljenoj suradnji ovih stranaka na Općim izborima naredne godine.

Kako je za N1 rekao Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, pregovori će biti nastavljeni i u narednom razdoblju.

“To je bio prvi sastanak, dogovorili smo da nastavimo razgovarati. Razmjenili smo stavove o aktualnim zbivanjima i kroz to se vidjelo da o mnogim konkretnim problemima s kojima se suočava BiH imamo iste ili slične stavove. Ono oko čega smo se složili je da svim građanima BiH potreban mir, ekonomski napredak i stvaranje pozitivne, konstruktivne, a ne destruktivne političke atmosfere”, rekao je Kojović.

Govoreći o ciljevima sastanka, kazao je kako su željeli vidjeti “ima li političke volje i hrabrosti za nastavak razgovora”.

“Ja vjerujem da je to jedini i najbolji put da BiH krene naprijed, da se ljudi prestanu brinuti o ratovima, mirnim razdruživanjima i non-paperima i da se fokusiramo na rješavanje konkretnih problema oko kojih imamo suglasnost”, zaključio je Kojović.

Sastanku su nazočili, osim Kojovića, Elmedin Konaković, Mirko Šarović, Branislav Borenović i potpredsjednik DNS-a Dane Malešević./HMS/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

EURO 2020

Bez golova u sudaru Engleske i Škotske

U drugoj utakmici skupne D Engleska i Škotska su sinoć na Wembleyju odigrali bez golova 0:0. Bila je to borbena utakmica u kojoj su obje...