GRUDE

Održan okrugli stol o važnosti hrvatskog jezika

Povodom mjeseca hrvatskog jezika, u organizaciji Kulturnog doma ”Antun Branko Šimić” Grude, održan je Okrugli stol o važnosti hrvatskog jezika u književnim djelima.

Sudjelovali su profesori hrvatskog jezika i književnici s područja Županije Zapadnohercegovačke.

Uvodničari: književnica i prof. Radica Leko, književnica Sanijela Matković, prof. Marija Tomić, književnica Miljenka Koštro i dr. sc. Dominika Andrijanić, nazočnima su iznijele izlaganja o hrvatskom jeziku sa stručnog jezičnog i književnog pogleda.

Time se razvila rasprava, odnosno razgovor svih nazočnih o navedenoj tematici, piše Jabuka.tv.

Tom prigodom iznijela su se i razmijenila mišljenja o prisutnosti hrvatskog jezika u književnim, jezičnim i društvenim oblicima. Smatra se da se na bosanskohercegovačkom području treba što više osvrtati na položaj i prisutnost hrvatskog jezika, s obzirom na jezičnu situaciju hrvatskog jezika u Bosni i Hercegovini.

Održavanjem Okruglog stola o važnosti hrvatskog jezika u književnim djelima želi se istaknuti važnost očuvanja hrvatskog jezika u filološkim i društvenim oblicima na području Bosne i Hercegovine i šire./HMS/

Najnovije

PREDVODIO MISNO SLAVLJE

Nadbiskup Vukšić posjetio župu Janjevo na Kosovu

Predsjednik Biskupske konferencije (BK) BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u utorak je posjetio župu sv....