TREBINJE

Održan 8. festival europskog i mediteranskog filma

Projekcijom tri filma na tri lokacije na području Trebinja, u srijedu je navečer završen Osmi festival europskog i mediteranskog filma, koji je u proteklih pet dana okupio velika glumačka imena i, kako piše Srna, izazvao pažnju posjetitelja, budući da su mjesta na sve tri lokacije bila popunjena.

Tako je na ljetnoj sceni Doma mladih prikazan film Vinka Brešana “Koja je ovo država?”, a na platou Muzeja Hercegovine film Gorana Paskaljevića “Uprkos magli”. Na terasi hotela “Leotar” prikazan je film Gorana Paskaljevića “Bure baruta” u kome glume ovogodišnji dobitnici “Zlatnog platana” Voja Brajović i Ana Sofrenović, piše Bljesak.info.

Na završnoj konferenciji za novinare istaknuto je da je ovaj grad izuzetno mjesto za snimanje.

Festival europskog i mediteranskog filma u Trebinju je ove godine održan uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Na “Trebinje film festivalu” u proteklih pet dana prikazano je 20 dugometražnih, kratkometražnih i dokumentarnih ostvarenja, a ovaj festival je jedan od rijetkih kulturnih događaja koji su realizirani usprkos epidemiji virusa korona.

Festival je i ove godine okupio redatelje, glumce i filmske radnike iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Velike Britanije. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠEF KLUBA ZASTUPNIKA HDZ- HNS BiH

LOVRINOVIĆ: Varaju nas od 1990. I kada bi formirali Vladu FBiH ništa ne bi napravili

Zastupnik HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović komentirajući neuspješne pregovore Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića u vezi izmjena Izbornog zakona,...