Određen pritvor bezobzirnom ubojici 19-godišnjeg mladića u Sarajevu

– Županijski sud u Sarajevu u četvrtak je odredio pritvor Ademu Šumanu (23) osumnjičenom za bezobzirno ubojstvo 19-godišnjeg mladića počinjeno u nedjelju kako i još dvojici mlađih muškaraca osumnjičenih da su ubojici pomogli u pokušaju bijega.

Jednomjesečni pritvor sud je odredio zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Tijekom ročišta za određivanje pritvora županijska tužiteljica je upozorila kako je Šuman na bezobziran način ubio Farisa Pendeka (19) nakon bizarne svađe u prometu.

Prema do sada prikupljenim dokazima Šuman je započeo svađu s trojicom mladića koji su bili u automobilu te se s njima želio fizički obračunati.

Nakon toga je posegnuo za oružjem koje je imao u svom automobilu i pri tom pucao na drugo vozilo u kojemu je sjedio Pendek koji uopće nije sudjelovao u svađi.

“Ovo kazneno djelo je školski primjer kaznenog djela ubojstva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju”, kazala je na ročištu tužiteljica Iva Kurilić.

Tijekom dosadašnje istrage utvrđeno je i kako je ubojica ovisnik o narkoticima i uz to je višestruko kažnjavan.

Obrana je pak tražila da Šuman ostane na slobodi uz tvrdnje kako se u protivnom nema tko skrbiti o njegovoj malodobnoj kćeri i drugim članovima obitelji./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img